logo SOB 2016.jpg

Schaatsen is verweven met de Friese cultuur. Het is belangrijk dat kinderen in onze schaatsprovincie de mogelijkheid krijgen om kennis te maken met dit stukje Friese cultuur. Nu we de laatste jaren regelmatig natuurijs hebben gehad en blijkt dat zeker 90% van de kinderen wel kan schaatsen en eigen schaatsen heeft, willen we door middel van schoolschaatsen toewerken naar meer sportstimulering en beleving! Dit betekent dat er in de lessen meer aandacht zal zijn voor spelvormen/beleving en er zelfs een les zal zijn waarin de beginselen van ijshockey zullen worden behandeld. In het schooljaar 2020/2021 wordt schoolschaatsen weer aangeboden aan alle basisschool leerlingen van de groepen 3,4, 5, 6, 7 en 8.

DE LESSENCYCLUS
De lessencyclus bestaat uit 4 schaatslessen. 

MATERIAAL/SCHAATSEN
Kinderen kunnen de les volgen op hun eigen schaatsen. Natuurlijk blijft er voor de kinderen die geen schaatsen hebben, de mogelijkheid om schaatsen te lenen. Om het gebruik van hun eigen schaatsen een succes te laten worden, willen wij u er op attenderen de schaatsen vooraf te slijpen! In de meeste gevallen zijn de schaatsen namelijk voor het laatst gebruikt op natuurijs, en voor gebruik op kunstijs MOETEN ze echt geslepen worden. Voor het slijpen van de schaatsen kunt u contact opnemen met de schaatswinkel in Thialf tel: 0513 636690.

AANMELDEN
Op dit moment zijn er nog geen schaatslessen voor seizoen 2020-2021 beschikbaar. Wil je op de hoogte blijven? Dat kan!  Klik hieronder op de rode button en vul het formulier in met je gegevens.

Zodra er meer bekend is over de nieuwe schaatslessenreeks ontvang je bericht van ons. 

Klik hier